júl
22

 A május 1-i hosszú hétvégén Prágában voltunk. Nem vittük túzásba a készülődést; még szállást sem foglaltunk. Négyen mentünk, 1 kocsival, így optimalizáltuk az utazás-, és szállásköltséget.

Reggel 8 körül indutunk Budapestről. Prága környékén első látnivaló: Kutna Hora. Itt megnéztük a Csontkápolnát és a Szent Borbála székesegyházat. A csontkápolna jóval kisebb mint gondoltuk. A székesegyházat kívülről és belülről is érdemes megnézni és a város régi épületei között is érdemes sétálni egyet. Kutna Hora a csehek második legfontosabb városa, ezüstbányái tették gazdaggá. Du. 2 körül indultunk tovább Prága felé.

A külvárosban kezdtünk szállást nézegetni, nem nagyon volt, ha volt is lepukkant volt és drága. De kb. 1,5 óra múlva a belvárosban találtunk egy szuper olcsó és teljesen új apartmant, úgynevezett aparthotelt. Aparthotel City 5 volt a neve. Tiszta, otthonos, vendégszerető fogadtatás, jól felszerelt konyha, 10 perc séta a Tesco-tól, 16 percre a vártól, 2 percre a villamostól, gyalog megközelíthető a belvárosban Prága összes nevezetessége.

Este sétálgattunk az óvárosban, megvacsoráztunk egy külsőbb kerületben. Házigazdánk azt mondta 300 koronánál többet ne adjunk ki vacsoráért, 40 koronánál többet pedig egy korsó sörért.

A második nap reggel a várba mentünk, rengeteg turista volt. A Szent Vitus katedrális bejáratánál hosszú sor volt. Vasárnap délig mise van, ha az őrnek azt mondjuk, hogy a misére megyünk, akkor sorbanálás nélkül be lehet jutni még főszezonban is, viszont végig kell ülni a misét...

A várlátogatás trükkösen van megoldva. Kis vagy nagy körútra kell jegyet váltani akkor is ha csak az Arany utcát akarod megnézni közelebbről.

Délután irány megint az óváros. Prága nagyon hangulatos hely. Jól főznek szinte mindenhol. A Svejk éterem csalódás volt, viszont az U Fleku nagyon hangulatos, bár drága hely.

A bejegyzés trackback címe:

https://praga-latnivaloi.blog.hu/api/trackback/id/tr51170286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása